Föreningen

KN-bystFöreningen Karl Nordström bildades på Karl-dagen 28/1 1990. Den första aktiviteten som föreningen genomförde samma sommar var en vandring från Säbygården förbi konstnärens födelseplats på Hoga, Tjörn, och vidare till Billströmska Folkhögskolan, där Carl Eldhs byst av Karl Nordström finns sedan 1955.

Under 2005 pågick det s k ”Nordströms-året” i STO-regionen, vilket innebar en rad arrangemang på Tjörn, i Stenungsund och på Orust. Somrarna 2014 och 2015 genomförde föreningen Karl-Nordströms-dagar  på konstnärens födelsedag den 11 juli. 2016 den 16 juli. Dagarna har ägt rum på Billströmska folkhögskolan med olika varierade program i samarbete mellan FKN, Billströmska, Elevförbundet och Tjörns kommun. Tanken är att det skall vara ett stående evenemang varje sommar i anslutning till den 11 juli på Billströmska.

Föreningen Karl Nordström (FKN) har utöver årsmöte i februari-april någon medlemsträff på sommaren, ibland på Härön, där konstnären sommarbodde under många år. De senaste somrarna har födelsedagen den 11 juli firats som ”KN-dagen” på Billströmska folkhögskolan, Tjörn. (Se ovan!)  På hösten eller våren brukar FKN träffas i Göteborg och ibland brukar vi göra en resa till någon utställning med anknytning till den tidsperiod då Karl Nordström var verksam.

Se vidare under fliken ”Historik” på denna hemsida!

Medlemsavgift
Du blir medlem i Föreningen Karl Nordström genom att betala årsavgiften 100:- kr på vårt bankgiro nr 133-7732 (glöm inte skriva namn och adress!).

VÄLKOMMEN!